kinderfysiotherapie in Amsterdam;

Kinderfysiotherapie in Amsterdam-Osdorp

Bent u door het consultatiebureau doorverwezen naar een kinderfysiotherapeut of twijfelt u zelf over de (goede) ontwikkeling van uw kindje? Dan kunt u bij Fysiotherapie Tussenmeer in Osdorp - zonder verwijskaart van een arts - een afspraak maken bij onze kinderfysiotherapeut.

Wanneer heeft een kind fysiotherapie nodig?

De meeste kinderen ontwikkelen zich spelenderwijs op een natuurlijke manier. Maar bij sommige kinderen is de ontwikkeling van het motorisch functioneren vertraagd, bedreigd of afwijkend. Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan de zintuigen, de organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring. Ze hebben dan wat meer oefening nodig om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen of ze moeten leren met een beperking zich zo optimaal mogelijk verder te ontwikkelen. Onze kinderfysiotherapeut helpt hierbij.

Heeft uw kind (0-18 jaar) problemen met het motorisch functioneren, een voorkeurshouding, schrijf- of ademhalingsproblemen? Maak dan een afspraak bij Fysiotherapie Tussenmeer in Osdorp.

Is uw kind wat ouder en heeft hij bijvoorbeeld een sportblessure? Dan is het niet noodzakelijk dat daar een kinderfysiotherapeut aan te pas komt. U kunt dan een afspraak maken met een algemeen fysiotherapeut in onze praktijk.

Wat doet de kinderfysiotherapeut?

Observeren, onderzoeken, behandelen, adviseren en voorlichting geven, dat zijn de werkzaamheden van een kinderfysiotherapeut. Bij elke leeftijd horen bepaalde vaardigheden. Op basis daarvan stelt de kinderfysiotherapeut vast of de ontwikkeling van uw kind vertraagd of afwijkend verloopt. De behandeling is erop gericht dat de motorische en zintuiglijke ontwikkeling van uw kind wordt gestimuleerd. Het doel is dat uw kind beter functioneert in zijn fysieke en sociale omgeving. De therapie is daarom aangepast aan het specifieke ontwikkelingsprofiel van uw kind. 

Behandeling aan huis

Elk kind reageert - uiteraard - anders tijdens de behandeling. De kinderfysiotherapeut houdt hier altijd rekening mee door gebruik te maken van materiaal dat is toegespitst op uw kind en de instructies en dosering aan te passen. Als het nodig is en het de behandeling ten goede komt, kan onze kinderfysiotherapeut ook bij u thuis komen

 

Aanmelding en vergoeding kinderfysiotherapie

Als u een afspraak wilt maken bij onze kinderfysiotherapeut heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. U kunt dus zelf een afspraak maken. We stellen bij voorkeur wel uw huisarts op de hoogte van de behandeling, tenzij u dat liever niet wilt. 

De zorgverzekering vergoedt vanuit de basisverzekering in totaal 18 behandelingen kinderfysiotherapie.

Kijk voor de exacte voorwaarden uw polis na of neem contact op met uw zorgverzekeraar.